Τρόποι απαλλαγής από το Στρές

Τα φυσικά τοπία διώχνουν τις εντάσεις και την αρνητικότητα των πόλεων.

Το συνεχές Στρές η άγχος μπορεί να μας δημιουργήσει τρομερά προβλήματα τόσο στο σώμα όσο και στην Υγεία μας γενικότερα.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν μέθοδοι να ανταπεξέλθουμε δημιουργικά και σιγά-σιγά να απαλλαγούμε οριστικά από αυτή την ψυχοφθόρα συνήθεια. Γιατί όντως είναι μιά συνήθεια, ένα κανάλι στο οποίο μπαίνει ο νούς μας   και σιγά-σιγά ότι και να συμβεί στη ζωή μας ακόμη και την παραμικρή δυσκολία δεν μπορούμε να τη διαχειριστούμε γιατί μεταφερόμαστε άμεσα σε ένα κλίμα αρνητικότητας και ανησυχίας το οποίο μας έχει γίνει μιά συνήθης αντίδραση!

Εδώ όμως θα αναφέρω κάποιους πολύ εύκολους τρόπους  που θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κατάσταση του άγχους το οποίο δυστυχώς ευνοεί πάρα πολύ ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

  1. Πολλές φορές το να αντιμετωπίσουμε μιά δύσκολη κατάσταση με χιούμορ αυτόματα αλλάζει όλη την εικόνα και την αντίληψη μας για το θέμα που μας προκάλεσε άγχος και αρνητικότητα.
  2. Να μάθουμε τεχνικές οραματισμών εικόνων που μας χαλαρώνουν και μας ηρεμούν. Αργότερα μπορεί και εμείς οι ίδιοι να προσθέσουμε δικούς μας οραματισμούς και νοητικές εικόνες επιτυγχάνοντας ανάλογο αποτέλεσμα.
  3. Να ακηθούμε στην τέχνη του Διαλογισμού από έναν έμπειρο Δάσκαλο του είδους. Ο σωστός Διαλογισμός είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο για να μπούμε στην πηγή των προβλημάτων, να αποκτήσουμε βαθύτερη γνώση για τον εαυτό μας και να έχουμε μιά σαφή εικόνα για το τι είμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε στη Ζωή.
  4. Επίσης τεχνικές σωστής αναπνοής η οποία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην διαχείρηση του στρές βοηθώντας στην χαλάρωση και την εξισσορόπηση του νευρικού συστήματος.
  5. Η χρήση της Μουσικής είτε ακούγοντας κομμάτια που μας χαλαρώνουν είτε χρησιμοποιώντας οι ίδιοι συγκεκριμένους ήχους και νότες στα πλαίσια τεχνικών που μας ηρεμούν και αφυπνίζουν το κρυμμένο δυναμικό μας.
  6. Οι εκδρομές στη Φύση είναι άκρως αναζωογονητικές καθώς στα  φυσικά περιβάλλοντα  ο ανθρώπινος οργανισμός αποβάλλει πολλές εντάσεις που δημιουργεί ο τρόπος ζωής στις πόλεις.

S.Nishalchit

Health and Fitness adviser.

My Biografy