Yoga retreats in Greece https://www.nischalchityogaseminars.gr All Yoga branches, Ayurveda,Fitness,Diet, Education Travels. Sat, 19 Jun 2021 14:45:24 +0000 el hourly 1 https://www.nischalchityogaseminars.gr/wp-content/uploads/2020/05/cropped-suryaNam-32x32.jpg Yoga retreats in Greece https://www.nischalchityogaseminars.gr 32 32 Απαγγελία Μάντρας!(Nada Yoga) https://www.nischalchityogaseminars.gr/%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%ac%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%82nada-yoga/ Sat, 19 Jun 2021 14:38:05 +0000 https://www.nischalchityogaseminars.gr/?p=1708 Απαγγελία Μάντρας!(Nada Yoga) Διαβάστε Περισσότερα »

]]>

Kirtan and mandrasΚάτι πολύ σημαντικό! Το ξεκίνημα μιάς μέρας, της κάθε μέρας.

Μια μέθοδο που εκτός από σύντομη είναι και ευχάριστη, αλλά και αλλάζει πάραυτα τα κύματα του εγκεφάλου σε Α, μας εμπνέει και μας φορτίζει με θετική  ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στα καθήκοντα και της εργασίες μέσα στην μέρα!!

ακολουθήστε το σύνδεσμο:

  • https://www.youtube.com/watch?v=srei6UKSlCsΜ
]]>
Πως ξεκινάω μιά εμπνευστική μέρα! https://www.nischalchityogaseminars.gr/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ac%cf%89-%ce%bc%ce%b9%ce%ac-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1/ Sat, 19 Jun 2021 14:27:10 +0000 https://www.nischalchityogaseminars.gr/?p=1702 Πως ξεκινάω μιά εμπνευστική μέρα! Διαβάστε Περισσότερα »

]]>
Κάτι πολύ σημαντικό! Το ξεκίνημα μιάς μέρας, της κάθε μέρας.

Μια μέθοδο που εκτός από σύντομη είναι και ευχάριστη, αλλά και αλλάζει πάραυτα τα κύματα του εγκεφάλου σε Α, μας εμπνέει και μας φορτίζει με θετική  ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στα καθήκοντα και της εργασίες μέσα στην μέρα!!

ακολουθήστε το σύνδεσμο:

  • https://www.youtube.com/watch?v=srei6UKSlCs

 

 

 

]]>
Γρήγορη Πρόοδος στην Γιόγκα(οδηγίες) https://www.nischalchityogaseminars.gr/%ce%b3%cf%81%ce%ae%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82/ Sun, 13 Jun 2021 18:59:19 +0000 https://www.nischalchityogaseminars.gr/?p=1682 Γρήγορη Πρόοδος στην Γιόγκα(οδηγίες) Διαβάστε Περισσότερα »

]]>

Γειά σε όλους,

Οι επόμενες οδηγίες προέρχονται από την διδασκαλία του Σουάμι Σιβανάντα 

Τα κείμενα στις παρενθέσεις είναι για επεξήγηση κάποιων Σανσκριτικών όρων.

Ελπίζω να σας βοηθήσουν στην προσπάθεια που όλοι κάνουμε για μια ευτυχισμένη και γεμάτη πληρότητα ζωή!

Οι  οδηγίες  αυτές περιέχουν την ίδια την ουσία όλων των Yoga Sadhana, Karma, Bhakti, Jnana και Yoga(ένωση),  θα έρθουν όλα αυτά  σε κάποιον  που  ακολουθεί με όλη του την καρδιά. Είναι τα αλάνθαστα  κλειδιά για γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη και κουλτούρα του φυσικού, διανοητικού, ηθικού και πνευματικού εαυτού του ανθρώπου.

1. BRAHMAMUHURTA

Σηκωθείτε στις 4 π.μ. καθημερινά. Αυτό είναι το Brahmamuhurta( 1-2 ώρες πριν την Ανατολή),  που είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τη Sadhana. Κάντε όλη την πρωινή πνευματική σας Sadhana κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από τις 4 π.μ. έως τις 6:30 ή 7 π.μ. Αυτή η Sadhana δίνει γρήγορη και μέγιστη πρόοδο.

 

2. ΑΣΑΝΑ

Καθίστε στην  Padmasana (στάση λωτού), στη Siddhasana (στάση του έμπειρου) ή στη Sukhasana (απλό σταυροπόδι) για τη Japa Σάντανα και το διαλογισμό σας για μισή ώρα, κοιτάζοντας ανατολικά ή βόρεια. Αυξήστε την περίοδο σταδιακά σε τρεις ώρες( για πολύ προχωρημένους). Εξασκηθείτε στη Sirshasana (στήριξη στο κεφάλι) και στη Sarvangasana (στήριξη στους ώμους) για τη διατήρηση της υγείας και του Brahmacharya. Κάντε τακτικά ελαφριές σωματικές ασκήσεις όπως το περπάτημα κ.λπ. Κάνετε είκοσι γύρους εύκολης, άνετης Pranayama (αναπνευστικές ασκήσεις). Μην πιέζεστε όταν κάνετε Pranayama.

3. JAPA

Μπορείτε να επαναλάβετε οποιοδήποτε Μάντρα (ιερή συλλαβή), όπως καθαρό Om ή Om Namo Narayanaya, Sri Ram, Sita Ram, Sri Ram Jaya Ram Jaya Jaya Ram, Om Namah Sivaya, Om Namo Bhagavate Vasudevaya, Om Saravanabhavaya Namah, Hari Om ή Το Gayatri (ένα ιερό Βεδικό Μάντρα), ανάλογα τις οδηγίες του Δασκάλου σας στη Γιόγκα από 108 φορές .

4. ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ

Πάρτε φαγητό Sattvic( Αγνό). Σταματήστε τσίλι, tamarind, σκόρδο, κρεμμύδι, ξινά είδη, λάδι, μουστάρδα, asafoetida. Παρατηρήστε τη μετριοπάθεια στη διατροφή (Mitahara). Μην υπερφορτώνετε το στομάχι. Σταματήστε εκείνα τα πράγματα που σας αρέσουν  περισσότερο για ένα δεκαπενθήμερο μία ή δύο φορές το χρόνο. Φάτε απλό απλό φαγητό. Το γάλα και τα φρούτα βοηθούν στη συγκέντρωση. Πάρτε το φαγητό ως φάρμακο για να συνεχίσετε τη ζωή. Το φαγητό για απόλαυση είναι αμαρτία. Σταματήστε το αλάτι και τη ζάχαρη για μια εβδομάδα ή ένα δεκαπενθήμερο. Πρέπει να είστε σε θέση να ζήσετε με ρύζι, dhal(σούπα φάβας) και ψωμί χωρίς κανένα τουρσί. Μην ζητάτε επιπλέον αλάτι για dhal και ζάχαρη για τσάι, καφέ και γάλα. Άτομα που δεν είναι φυτοφάγοι  θα πρέπει να μειώσουν το κρέας η να το μειώσουν σημαντικά με σκοπό  να σταματήσουν την κατανάλωση του σταδιακά . Θα ωφεληθούν πάρα πολύ.

5. ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Έχετε ξεχωριστό δωμάτιο διαλογισμού κάτω από κλειδαριά και κλειδί. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μια γωνία του δωματίου θα πρέπει να ξεχωρίζει με ένα μικρό πανί ή μια κουρτίνα η κάτι ανάλογο. Διατηρήστε το δωμάτιο απόλυτα  καθαρό.

6. SVADHYAYA

Μελετήστε συστηματικά τη Gita, Ramayana, Bhagavatam, Vishnu-Sahasranama, Lalita-Sahasranama, Adityahridaya, Upanishads, Yoga Vasishta, Bible, Imitation of Christ, Zend Avesta, Quran, Tripitakas, Granth Sahib και άλλα πνευματικά  βιβλία από μισή ώρα έως μία ώρα την ημέρα, και να έχετε Suddha Vichara (αγνές σκέψεις).

7. ΕΞΥΨΩΣΤΕ ΤΟ ΝΟΥ

Απαγγείλετε μερικά Mantras, Slokas (στίχους), Stotras (ύμνους) και επαναλάβετε τους μόλις καθίσετε στην Στάση Διαλογισμού πριν ξεκινήσετε τον διαλογισμό. Αυτό θα ανεβάσει το Νού γρήγορα.

8. BRAHMACHARYA

Διατηρήστε τη ζωτική δύναμη (Veerya (σπερματική ενέργεια)) πολύ, πολύ προσεκτικά. Η Veerya είναι ο Θεός σε κίνηση ή εκδήλωση (Vibhuti). Η Veerya είναι πανίσχυρη. Η Veerya είναι η ουσία της ζωής, της σκέψης και της νοημοσύνης. Αυτή η οδηγία δεν αφορά μόνο τους εργένηδες. Οι Οικογενειάρχες επίσης  πρέπει να  ακολουθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

9. ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

Κάνετε φιλανθρωπία τακτικά, κάθε μήνα ή ακόμα και καθημερινά σύμφωνα με τις δυνατότητες  σας. Ποτέ μην αποτύχετε σε αυτό τον σκοπό. Εάν είναι απαραίτητο, παραλείψτε κάποιες προσωπικές επιθυμίες, αλλά συνεχίστε τακτικά αυτήν την φιλανθρωπική δράση.

10. ΕΧΕΤΕ SATSANG

Εγκαταλείψτε εντελώς αρνητικές παρέες, κάπνισμα, κρέας και αλκοολούχα ποτά. Έχετε σταθερό Satsang (σύνδεση με ιερούς ανθρώπους). Μην αναπτύσσετε κακές συνήθειες. Σκόπιμα εξασκειθείτε για να αναπτύξετε θετικές ενάρετες ιδιότητες.

Sri Swami Sivananda
]]>
Γιόγκα στο Ύπαιθρο! https://www.nischalchityogaseminars.gr/%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%8d%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b8%cf%81%ce%bf/ Mon, 26 Apr 2021 16:46:34 +0000 https://www.nischalchityogaseminars.gr/?p=1668 Γιόγκα στο Ύπαιθρο! Διαβάστε Περισσότερα »

]]>
Ο Καιρός αρχίζει να ζεσταίνει και σίγουρα τα Βουνά, η Φύση και οι Παραλίες μας περιμένουν για Ψυχική ξεκούραση, Χαρά και Ενέργεια που το φυσικό περιβάλλον τόσο καλά προσφέρει στον άνθρωπο. Παράλληλα με τις εξορμήσεις αυτές ένα πρόγραμμα ασκήσεων για κάθε ιδιοσυγκρασία και ανάγκη θα μπορέσουμε να το συνδυάσουμε ώστε να επιτύχουμε τα μέγιστα δυνατά ωφέλη.Τα προγράμματα αφορούν κυρίως Σαββατοκύριακα αλλά ατομικές συνεδρίες προσφέρονται επίσης και σε καθημερινή βάση.manipura chakra useful practice Μπείτε στην Contact page και στείλτε μου τα στοιχεία σας ώστε να συμμετέχετε στην ομάδα των Εναλλακτικών ταξιδίων για βελτίωση φυσικής κατάστασης , ψυχαγωγίας και γνώσεων πάνω στο ανθρώπινες δυνατότητες που πολλές φορές βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση και έτσι αποτυγχάνουμε να εκδηλώσουμε τα ταλέντα και την δημιουργική μας πλευρά στη Ζωή μας.
]]>
Προγράμματα Γιόγκα on Line https://www.nischalchityogaseminars.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b1-on-line/ Thu, 15 Apr 2021 18:44:14 +0000 https://www.nischalchityogaseminars.gr/?p=1661 Προγράμματα Γιόγκα on Line Διαβάστε Περισσότερα »

]]>
Δύσκολοι καιροί! Η Πανδημία δεν λέει να κοπάσει παρόλες τις προβλέψεις της περασμένης χρονιάς δυστυχώς.

Άρα πολλά προγράμματα τα οποία θα ήταν καλύτερα να γίνουν δια ζώσης αναγκαζόμαστε να τα παρουσιάζουμε από απόσταση και έτσι να χάνονται το πολύτιμο στοιχείο της άμεσης  φυσικής επαφής  με το συνάνθρωπο.

Ας κρατάμε το Νού μας θετικό!

  https://www.youtube.com/watch?v=HdszbFoK31s

 

]]>
free video for negative emotions https://www.nischalchityogaseminars.gr/free-video-for-negative-emotions/ Thu, 24 Dec 2020 22:10:35 +0000 https://www.nischalchityogaseminars.gr/?p=1598 ]]> Song of Sadhana https://www.nischalchityogaseminars.gr/song-of-sadhana/ Thu, 10 Dec 2020 17:35:23 +0000 https://www.nischalchityogaseminars.gr/?p=1574 Song of Sadhana Διαβάστε Περισσότερα »

]]>
Έρχονται, Τα Χριστούγεννα τα οποία φέτος  θα μπορούσαν να είναι και λόγω των ειδικών συνθηκών της πανανθρώπινης πανδημίας  η  καλύτερα θά λέγαμε δοκιμασίας μιά ευκαιρία για εσωτερική ενδοσκόπηση και λιγώτερη εξωτερική ψυχαγωγία και διασκέδαση. Μιά ευκαιρία για αυτοκριτική και προσπάθεια για πνευματική πρόοδο και εσωτερική βελτίωση…. Μιά ευκαιρία να βάλουμε τη Ζωή μας και τους στόχους μας σε καινούργιες βάσεις! Οι τεχνικές της Σατυανάντα  Γιόγκα είναι ιδανικές για το σκοπό αυτό μια και περιλαμβάνουν πρακτικές για όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης Υπόστασης!
]]>
Ελιξήρια μακροζωίας! https://www.nischalchityogaseminars.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%be%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%b6%cf%89%ce%af%ce%b1%cf%82/ Mon, 23 Nov 2020 10:16:25 +0000 https://www.yoga-on-line.gr/?p=1506 Ελιξήρια μακροζωίας! Διαβάστε Περισσότερα »

]]>
Δείτε πως, μην χάνετε το κουράγιο σας στις δυσκολίες: 1.Μείνετε θετικοί ότι και να προκύψει 2.Αισθανθείτε αυτάρκεις 3.Απολαύστε το παρόν 4.Διατηρήστε την αισιοδοξία σας 5.Πάθος για τη Ζωή 6.Εκφράστε την Δημιουργικότητα που κρύβετε μέσα σας 7.Βρείτε αφορμές να γελάτε 8.Κινηθείτε στη Φύση και τον καθαρό αέρα 9.Γρήγορο καθημερινό βάδην για τόνωση του οργανισμού κλπ  
]]>
cultivation of creativity https://www.nischalchityogaseminars.gr/cultivation-of-creativity/ Tue, 03 Nov 2020 15:33:21 +0000 https://www.yoga-on-line.gr/?p=1501 cultivation of creativity Διαβάστε Περισσότερα »

]]>
Η Δημιουργικότητα  είναι έμφυτη στον καθένα. Αυτό που χρειάζεται είναι να χαλαρώσουμε και να προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε τα απύθμενα βάθη του υποσυνειδήτου ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα τους εαυτού μας. Διότι αυτά που έρχονται στην αντίληψη μας είναι πολύ λίγα ενώ τα περισσότερα τα έχομε απωθήσει επειδή ο νους μας δεν έχει μπορέσει να χειριστεί κάποιες δυσάρεστες  και τραυματικές εμπειρίες!

Παρακάτω ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένοι τρόποι για να εκφράσουμε την δημιουργηκότητα που λανθάνει μέσα μας.

  1. Κατά πρώτον καλά είναι να έχομε υπ΄όψη πως πολλές φορές εμείς οι ίδιοι μπλοκάρουμε την δημιουργικότητα μας εξ’ αιτίας  φόβων,ανασφάλειας ,αισθημάτων κατωτερότητας κλπ.
  2. Μπορούμε με διάφορους τρόπους να αναπτύξουμε την προσωπικότητα μας και συνάμα  την δημιουργικότητα μας καλλιεργώντας την προσόχη,την συγκέντρωση, την μνήμη και την φαντασία μας στοιχεία τα οποία βελτιώνονται μέσω πρακτικών της Γιόγκα οι οποίες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για αυτό τον σκοπό.
  3. Ιδιαίτερα κατάλληλες είναι πρακτικές διαλογισμού που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του κάθε ατόμου
]]>
Αποδοχή του Εαυτού μας https://www.nischalchityogaseminars.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%8d-%ce%bc%ce%b1%cf%82/ Thu, 29 Oct 2020 08:38:47 +0000 https://www.yoga-on-line.gr/?p=1495 Αποδοχή του Εαυτού μας Διαβάστε Περισσότερα »

]]>
Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για όσους εξασκούμαστε στη Γιόγκα και κυρίως στην Gyan Yoga, τη Γιόγκα της γνώσης , όπως επίσης και όσοι δουλεύουν με το εργαλείο του SWAN, που έχει να κάνει με τις Δυνάμεις,τις Αδυναμίες, τις Ανάγκες αλλά και τις Φιλοδοξίες μας σαν άτομα,  είναι και η εσωτερική επισκόπηση της δικής μας νοητικής και συναισθηματικής κατάστασης (Swadaya) κατά την διάρκεια της ημέρας.

Σε αυτή την επισκόπηση μπορεί  να μας βοηθήσει η  Παρατήρηση του τι συμβαίνει μέσα μας, πως μας επηρεάζουν οι διάφορες καταστάσεις και  τα άλλα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί μας είτε σαν φίλοι, στην οικογενειά μας κλπ

Ειδικότερα για την ανάπτυξη της Αποδοχής και της Αυτοεκτίμησης  στοιχεία πολύ σημαντικά για την πνευματική μας πρόοδο θα βοηθήσουν οι ακόλουθοι τρόποι:

1. Να αποδεχτούμε τα συναισθήματα μας είτε είναι θετικά αλλά κυρίως τα αρνητικά όπως είναι ο θυμός, η ζήλεια, η ενοχή κλπ

2. Να μην συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

3. Να κάνουμε εργασίες σύμφωνα με τη φύση μας και έτσι να αναπτύξουμε και τα ιδιαίτερα ταλέντα μας.

4. Αποδοχή και κατανόηση των άλλων όπως είναι.

5. Ζούμε στο Παρόν και απολαμβάνουμε τις στιγμές.

6. Δεν ταυτιζόμαστε με τις πράξεις μας και τις σκέψεις μας η με τα συναισθήματα μας. Κρατάμε τη στάση της αντικειμενικής παρατήρησης  ώστε να δούμε τι κρύβεται στο βάθος.

7. Να είμαστε ανοικτοί σε εμπειρίες και να μην διστάζουμε να εκφράσουμε τον πραγματικό μας εαυτό.

8. Να μην αποφεύγουμε τις δυσκολίες  και τα άτομα που μας δημιουργούν προβλήματα.

9. Προσπαθούμε να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση των άλλων

και τέλος

Να μπορέσουμε να αντιληφθούμε ότι αυτά που μας συμβαίνουν τα έχουμε εμείς προκαλέσει!!

καλή επιτυχία!

 

]]>