swan

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στή ζωή και στην κοινωνία,υπάρχουν πάρα πολλοί περισπασμοί και απολαμβάνουμε να παίζουμε με τα νέα πράγματα που έρχονται στην αγορά και είναι στη μόδα σήμερα.Μας βοηθάει να προάγουμε την αυτοεκτίμηση μας,το εγώ μας.Όμως τα χρήματα θα φέρουν πάντοτε αναποδιές στη ζωή επίσης..Το αποτέλεσματ της προσπάθειας του να αποκτήσει κάποιος ευημερία φέρνει αναποδιές στη ζωή επίσης.Εσείς έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη στα χρήματα που είναι μπρός σας και λιγότερη εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας. Όταν δεν έχετε αυτοπεποίθηση το υλικό του νού και τού σώματος γίνεται αδύναμο και τότε σύγχιση,ένταση και άγχος κυβερνούν την ημέρα.Αυτό είναι που συμβαίνει σε μας.Είμαστε ανίκανοι να χειριστούμε την πίεση,την ένταση ,το άγχος και την δυσαρέσεια μας.Υπάρχει πάντοτε μιά λαχτάρα να βρούμε εκείνο τον χαμένο σύνδεσμο στην ζωή μας που θα μας κάνει πιό πλήρεις,πιό ικανοποιημένους και πιό χαρούμενους.
Σύμφωνα με τη Γιόγκα άν είμαστε ικανοί να συγρατήσουμε μερικές από τις διασκορπισμένες και καταστροφικές ροές της ενέργειας στις πράξεις μας θά γίνομαστε πιό δημιουργικοί αλλά πως να επιτύχουμε τη συγκράτηση?Θα σας πω μιά πρακτική μέθοδο.Είναι η μέθοδος που καλείται Αρχή Swan. To SWAN είναι ένα ακρώνυμο γιά τις λέξεις Δύναμη,Αδυναμία,Φιλοδοξία και Ανάγκη.
Πως μπορείς να διευθύνεις και να βελτιώσεις την προσωπικότητα σου,τον τρόπο σου,την συμπεριφορά σου,τον τρόπο που σκέφτεσαι,τις αλληλεπιδράσεις η τα κίνητρα σου ? Μπορείς να βελτιώσεις ολόκληρη τη φύση σου μέσα απο τη διαδικασία του διαλογισμου όπου εκεί αναλύεις αυτές τις 4 περιοχές.

Η ΑΡΧΗ S.W.A.N.

Kάνε ένα κατάλογο με τις δυνάμεις που θεωρείς σαν ποιότητες σου σε ένα φύλλο χαρτίου σε μιά στήλη.Μετά καταγράψτε τις αδυναμίες και τις ελλείψεις που αισθάνεσθε ότι υπάρχουν και εμποδίζουν την ανάπτυξη σας και την καθαρότητα του νού σας.Σε μιά άλλη στήλη καταγράψτε τις φιλοδοξίες που έχετε στη ζωή-να αποκτήσετε το φεγγάρι? Θαυμάσια.Γράψτε το κάτω.Τελικά κάντε ένα κατάλογο των άμεσων αναγκών σας και των μακροχρόνιων αναγκών σας- το ελάχιστο απαραίτητο ώστε να έχετε μιά πλήρη και ικανοποιημένη ζωή.
Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τις δυνάμεις του,τις αδυναμίες του,τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες του.Όλοι λειτουργούμε λόγω των δυνάμεων μας και όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας.
Αυτές οι δυνάμεις και οι αδυναμίες είναι φυσικές,νοητικές η πνευματικές..Έχομε τις ανάγκες μας που είναι φυσικές,κοινωνικές,πολιτιστικές,,θρησκευτικές και πνευματικές.Έχομε τις φιλοδοξίες μας οι οποίες μπορεί να είναι προσωπικές,σε σχέση με την οικογένεια,την κοινωνία,το όνομα,τη δόξα και την κατάσταση.Αυτά τα πράγματα είναι οι θεμέλιοι λίθοι της ζωής για τον καθένα από εμάς.Μην συγχέετε τις φιλοδοξίες με τις ανάγκες η τις ανάγκες με τις φιλοδοξίες. Μην συγχέετε τις δυνάμεις με τις αδυναμίες. Αναλογιστείτε ,σκεφτείτε για αυτά και κάντε τον κατάλογο.
Οί δυνάμεις μπορεί να είναι η δύναμη της θέλησης, η καθαρότητα της σκέψης,η αγάπη και η συμπόνοια,οτιδήποτε μπορεί να εφαρμοσθεί θετικά και δημιουργικά στη ζωή και το οποίο σας βοηθά να εξελιχθείτε και βοηθάει και άλλους να εξελιχθούν.Οι δυνάμεις υποστηρίζουν την εξέλιξη σας και την εξέλιξη των άλλων με τους οποίους έρχεσθε σε επαφή.
Οι αδυναμίες μπορεί να πάρουν διάφορες μορφές όπως έλλειψη θέλησης,έλλειψη νοητικής καθαρότητας, σύμπλεγμα κατωτεροτητας,απώλεια αυτοεκτίμησης,νευρικότητα,ένταση, και μια ανικανότητα να κουμαντάρει τα επίπεδα άγχους στη ζωή.Αυτές οι αδυναμίες μερικές φορές υπερ-σκιάζουν τις δυνάμεις η τις θετικές πλευρές της ζωής μας αλλά παρ΄΄ολο που επηρεαζόμαστε απο αυτές τις αδυναμίες προσπαθούμε να τις κρύψουμε. Επομένως ο αγώνας στη ζωής μας είναι εναντίον των αδυναμιών μας.
Δεν θέλουμε να είμαστε αδύναμοι αλλά την ίδια στιγμή δεν βελτιώνουμε την επίγνωση των δυνάμεων μας. Aν υπάρχει κάποια επίγνωση για τις δυνάμεις μας είναι μόνο μιά φιλοσοφική έννοια. Σπάνια εφαρμόζουμε τις δυνάμεις μας δημιουργικά για να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας. Και άν προσπαθήσουμε να τις εφαρμόσουμε χωρίς την κατάλληλη γνώση των αδυναμιών μας αυτό παίρνει τη μορφή της επιθετικότητας και του πείσματος.Υπάρχουν 2 περιοχές όπου εμείς κινούμαστε απο καιρό σε καιρό στην συνήθη μορφή της ζωής μας.
Η τρίτη πλευρά είναι η φιλοδοξία.Όλοι έχομε τα ιδανικά μας και τις φιλοδοξίες μας στη ζωή.Μπορεί να είναι οποιουδήποτε είδους. Μερικές φορές είναι εξωπραγματικές επίσης. Οι φιλοδοξίες είναι η κινητήριος δύναμη για τις πράξεις μας αλλά στην φιλοδοξία υπάρχει μικρή κατανόηση για όρους καικαταστάσεις.Υπάρχει λίγη κατανόηση μιας σωστής αλληλεπίδρασης μεταξύ 2 ανθρώπων.Δεν χρειάζεται να προσδιορίσω τις αρνητικές φιλοδοξίες σε σας.Οπωσδήποτε εμείς μπορούμε να κάνουμε μιά προσπάθεια να αλλάξουμε αυτές τις αρνητικές φιλοδοξίες σε θετικές και με αυτόν τον τρόπο να μάθουμε να χειριζόμαστε το κάρμα μας καλύτερα.
Η τέταρτη πλευρά είναι η ανθρώπινη ανάγκη.Το σώμα έχει συγκεκριμμένες ανάγκες όπως η τροφή.
Η οικογένεια έχει συγκεκριμμένες ανάγκες.Υπάρχουν συγκεκριμμένες κοινωνικές ανάγκες,νοητικές ανάγκες,προσωπικές και συναισθηματικές ανάγκες όπως επίσης και πνευματικές
και προσπαθούμε να πραγματώσουμε αυτές τις ανάγκες με τον καλύτερο τρόπο.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ S.W.A.N. ΜΑΣ

Κρατήστε αυτούς τους 4 καταλόγους,κοιτάξτε τους από καιρού σε καιρό διασταυρώστε και προσθέστε, αφαιρέστε,κάντε οτιδήποτε θέλετε να κάνετε έως ότου είστε ικανοποιημένοι ΄τι η προσωπική σας ζωή αντανακλά μια ημι-αληθινή εικόνα του χαρακτήρα και της προσωπικότητας σας.Μετά όπως σε μια Σάντανα ενός μηνός διαλέξτε μιά Δύναμη και καλλιεργείστε την στο ανώτατο επίπεδο.Προσπαθείστε να το κάνετε χωρίς να υπερβάλλετε.Ναί πρέπει να χρησιμοποιήσετε την κοινή σας λογική σε αυτό το σημείο.
Προσπαθήστε να διαλέξετε μια Αδυναμία,μιά ατέλεια και ξεπεράστε την μέσα σε ένα μήνα.
Προσπαθήστε να ανλύσετε μία φιλοδοξία. Αντανακλά η φιλοδοξία την πιό ενδόμυχη επιθυμία σας η όχι? Προσπαθείστε να αναλύσετε τις ανάγκες σας και προσπαθείστε να βρείτε μιά ισορροπία μεταξύ των φιλοδοξιών σας και των αναγκών σας.Ξεπεράστε και κατανικήστε μιά αδυναμία καλλιεργώντας μιά δύναμη και λάβετε υπόψη τις φιλδοξίες και τις ανάγκες σας.Όταν είστε μόνοι στο σπίτι αναλογιστείτε πάνω στην αρχή S.W.A.N. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε ικανοί να αναπτύξετε επίγνωση των επιδόσεων σας. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα είστε ικανοί να αναπτύξετε ένα γερό σκελετό αυτοσυγκράτησης όπου μπορείτε να λειτουργείτε χρησιμοποιώντας τις βέλτιστες δυνάμεις σας γνωρίζοντας τις αδυναμίες σας και εξασθενείσεις της προσωπικότητα σας ,γνωρίζοντας τη διαφορά μεταξύ ανάγκης και φιλοδοξίας.
Δυνάμεις ,αδυναμίες,φιλοδοξίες, ανάγκες, από τη στιγμή που είμαστε ικανοί να αναγνωρίσουμε και να διευθύνουμε αυτά τα τέσσερα συστατικά που επηρεάζουν την προσωπικότητα μας θα εναρμονίσουμε την αυτογνωσία με την επίγνωση κα τον σεβασμό για τον εξωτερικό κόσμο το οποίο είναι η γιογκική έννοια της ελπίδας. Ελπίδα είναι να κυττάς μπροστά με καθαρότητα του νού, με έμπνευση,με ικανοποίηση,με πίστη, εμπιστοσύνη και φρόνημα στις δικές μας δυνάμεις και ικανότητες.Με αυτόν τον τρόπο η ζωή γίνεται ένα όμορφο μυστήριο που ξετυλίγεται.

ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΥΤΤΑΤΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

Σε μερικούς ανθρώπους η εσωτερική δύναμη η νοητική δύναμη η δύναμη θέλησης και η δύναμη του εαυτού είναι προεξέχουσες. Σε μερικούς άλλους οι αδυναμίες όπως έλλειψη δύναμης θέλησης η νοητικής καθαρότητας είναι προεξέχουσες. Μερικοί άνθρωποι ταυτίζονται περισσότερο βαθειά με τις ανάγκες τους οι οιποίες είναι φυσικές η κοινωνικές σε σχέση με την οικογένεια τους, την εργασία, την κοινωνία.Είναι η έκφραση των δυνάμεων,αδυναμιών, φιλοδοξιών και αναγκών που καθορίζει την προσωπικότητα μας και μας κάνει αυτό που είμαστε σήμερα. Όταν είμαστε ικανοί να προβάλουμε τη δύναμη του εαυτού μια ιδιαίτερη φύση καθορίζεται σε ένα άτομο. Αυτό δεν σημαίνει τον ανώτερο εαυτό αλλά τον εαυτό που ενυπάρχει σε αυτή την προσωπικότητα ο οποίος περιλαμβάνει την γνώση μας, τις σκέψεις μας,τις αισθήσεις μας και την ικανότητα μας να γινόμαστε μέρος ολόκληρης της εικόνας.Όταν κάποιος εκδηλώνεται στο επίπεδο της δύναμης λέμε ότι αυτό το πρόσωπο είναι δημιουργικό,δυναμικό,εξωστρεφές και συμπονετικό,έχει ένα καθαρό νου ,βοηθά και είναι οδηγός για πολλά άτομα που αντλούν έμπνυση όταν έρχονται σε επαφή με μιά τέτοια προσωπικότητα.
Όταν ένας εκφράζει τον εαυτό του μέσα από την περιοχή της αδυναμίας τότε αυτός φαίνεται μη διαυγής η αδύναμος χωρίς ενέργεια και δυναμισμό,αβέβαιος και ανασφαλής .Όταν ο εαυτός εκδηλώνεται στο επίπεδο των φιλοδοξιών τότε ταυτίζουμε ένα πρόσωπο σαν να είναι σκληρό και υπεροπτικό η σαν να προσπαθεί να πάρει το δρόμο του εξαιρώντας τους άλλους και σαν να μην φροντίζει (τους άλλους).
Όταν ο εαυτός εκφράζεται κάτω από την διάσταση της ανάγκης τότε ταυτίζουμε εκείνο το πρόσωπο σαν να είναι εγωκεντρικό και σαν να κάνει μιά προσπάθεια να φροντίζει μόνο τον εαυτό του η τον εαυτό της και σαν αδιάφορο.
Το γιογκικό μοντέλο αναφέρει ότι υπάρχουν μόνο 2 διαστάσεις. Η μιά διάσταση εκφράζεται σαν την αρχή S.W.A.N. Αλλά υπάρχει και μιά άλλη η οποία είναι ανεκδήλωτη ,λανθάνουσα και λεπτή.

ΓΙΝΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΣΟΥ

Αναλογιζόμενοι πάνω στο SWAN σας γίνεσθε ικανοί να κατευθύνετε το νου και να γίνετε φίλοι του νού.Μην προσπαθείτε να γίνετε ο εξουσιαστής του νού σας. Πρέπει να δεχθείτε το νού σας.Αυτή είναι η γιογκική ιδέα της πειθαρχίας.Η πειθαρχία δεν είναι κάτι που επιβάλεις στον εαυτό σου,παρά είναι μιά αυθόρμητη εξωτερίκευση της αναγνώρισης της προσωπικότητας σου και της καλλιέργειας φιλίας πρός τη φύση σου.

SWAN ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Όταν μιλάμε για το νού, όταν μιλάμε για να αλλάξουμε τις ιδέες μας και τους τρόπους μας,όταν μιλάμε για να αλλάξουμε τη φύση μας κάνουμε το λάθος να επιβάλουμε ένα σύστημα ,ενα κανόνα,ένα νόμο ο οποίος είναι μη συμβατός με τη φύση μας.Τότε με την πάροδο του χρόνου υπάρχει μια επανάσταση.Εάν προσπαθήσουμε να κάνουμε μιά άμεση αλλαγή στην κατασκευή του νού μας (αυτό) δεν πρόκειται να δουλέψει.
Εάν υποφέρετε από κάποιο είδος νοητικού προβλήματος το πρώτο απαιτούμενο είναι ο διαλογισμός, η ενδοσκόπηση. Αυτή είναι η 1η πράξη που πρέπει να κάνετε επειδή όταν ταυτοποιέιτε ένα πρόβλημα εσείς απλά βλέπετε το σύμπτωμα το οποίο εκδηλώνεται εξωτερικά είτε είναι αυπνία,αμνησία,ένα ψυχολογικό,συναισθηματικό η ηθικό πρόβλημα,εσείς δεν έχετε επίγνωση για την αιτία του προβλήματος. Για το λόγο αυτό ο διαλογισμός είναι το 1ο απαιτούμενο για να γνωρίσετε το αίτιο αυτής της νοητικής η συναισθηματικής ανισορροπίας.
Προχωρούμε απο τη μιά κατασκευή του SWAN στην επόμενη με έναν απίστευτο ρυθμό τόσο γρήγορα ώστε είμαστε ανίκανοι να ξεχωρίσουμε ανάμεσα στις δυνάμεις μας και στις αδυναμίες μας, ανάμεσα στις επιθυμίες η τις φιλοδοξίες μας και ανάμεσα στις ανάγκες μας.Κλείνουμε να τις
αναμιγνύουμε πντελώς.Συχνά μια φιλοδοξία γίνεται ανάγκη χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και τελείως ελέγχει την απόδοση μας στην εξωτερική ζωή. Συχνά μια ανάγκη γίνεται μιά αδυναμία η μπορεί ακόμη να γίνει μια δύναμη.
Επομένως γίνεται λογικά δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει στο βάθος της προσωπικότητά μας. Τότε είναι η περίοδος που ερχόμαστε σε σύγκρουση με τον εαυτό μας, δεν έχουμε διαύγεια στο νου.Οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι υπερφορτωμένα ,υπάρχει νευρικός κλονισμός και βραχυκύκλωμα.

ΔΕΞΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Eίτε είσαι ένας Δυτικός η ένας Ανατολίτης με τις πρακτικές της Γιόγκα μπορεί να αναπτυχθεί μιά κατανόηση των δυνατοτήτων στις περιοχές της δύναμης ,της αδυναμίας της φιλοδοξίας και της ανάγκης.Χωρίς την επίγνωση δεν έχετε την δυνατότητα να κυβερνήσετε τον εαυτό σας.Αν επιθυμείτε να κατευθύνετε να ελέξετε και να καθοδηγήσετε τις λεπτές εκφρασεις της προσωπικότητα σας η επίγνωση πρέπει να επεκταθεί σε αυτές τις περιοχές.Μαζ’ι με τις κανονικές πρακτικές της Γιόγκα υπαρχει μιά άλλη πλευρά η οποια χρειάζεται να αναπτυχθεί παράλληλα, το οποίο μπορεί να συμβεί μέσα απο τη διαδικασία του Διαλογισμού.Χρειάζετε να εργασθείτε για τις ανάγκες του σώματος αλλά και για τις ανάγκες της κοινωνίας. Η Γιόγκα δεν είναι μιά πειθαρχία η ποία αρνείται την φροντίδα του εαυτού σας. Δεν είναι ένα σύστημα απάρνησης. Στην Γιόγκα δεν υπάρχει απάρνηση.Στην Γιόγκα υπάρχει αποδοχή,κατανόηση και εφαρμογή.Δεχθείτε τον εαυτό σας όπως ελιναι και εργασθείτε απο εκείνο το σημείο και εμπρός. Εφαρμόστε ότι ξέρετε για να εξελειχθείτε.Αυτές είναι οι κυριες θεωρίες και πρακτικές της Γιόγκα.
Δεν χρειάζετε να δείξετε την λίστα σας SWAN στον καθένα,είναι η προσωπική σας λίστα.Μετά από τρείς ως τέσσερεις μήνες εσείς θα έχετε μιά μεγάλη λίστα η μιά μικρή λίστα καθώς η επίγνωσή σας και η κτατανόηση σας αναπτύσονται.Καθώς η ικανότητα να αντιμετωπίζετε τα διαφορετικά νοητικά στάδια αναπτύσεται, εσείς θα διαπιστώσετε ότι η διεύθυνση του νού είναι μιά απλή διαδικασία.Δεν χρειάζεστε ένα ψυχαναλυτή η ένα ψυχοθεραπευτή για αυτό.Αυτό είναι μιά μεγάλη κατανόηση για την προσωπική σας ικανοποίηση και επίτευξη.Ο διαλογισμός είναι το πρώτο βήμα στο να ταυτοποιήσετε τις δυνάμεις σας, τις αδυναμίες,τις φιλοδοξίες και τις ανάγκε σας και το δεύτερο βήμα είναι να τις καταγράψετε και να αναλογισθείτε πάνω σε αυτές.

AΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

O Διαλογισμός και η ταύτιση με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητα σας,χρησιμοποιόντας την αρχή SWAN ,μπορεί να συνδυασθεί με τη χρήση της πρακτικής του Μάντρα,για παράδειγμα τα 3 μάντρας από τη Σάντανα της κάψουλας. Αυτά μπορεί να γίνουν δυνατά ψυχοθεραπευτικά εργαλεία για να ξεπεράσει κάποιος τις νοητικές και συναισθηματικές ανισορροπίες.
Όταν αυτές οι τεχνικές συνδυασθούν με την επίγνωση στην καθημερινή σας ρουτίνα αρχίζετε να ζείτε τη ζωή με ένα χαρούμενο τρόπο.Δεν μπορείτε πάντοτε να αλλάζετε τις καταστάσεις αλλά μπορείτε να αλλάξετε τις αντιλήψεις σας.
Ένα πρόσωπο ήλθε κάποτε σ’ εμένα και μου είπε:”Σουάμιτζι υποφέρω απο υπέρταση” Τον ρώτησα τι κάνει για αυτό και μου απάντησε:”Καλά παίρνω τη συν’ηθη φαρμακευτική αγωγή αλλά περνάω μέσα από νοητική αναταραχή και άγχος” Όταν τον ρώτησα γιατί μου είπε:”κάποιος απο την οικογένειά μου σε μιά κατάσταση θυμού μου είπε ότι ήμουν σκύλος και φαντάστηκα τον εαυτό μου και φαντάτηκα τον εαυτό μου να είμαι ένας σκύλος του δρόμου ,αδύνατος με προεξέχοντα κόκκαλα γεμάτος ψύλλους,καλυμμένος με πληγές και δεν μπορώ να βγάλω αυτή την εικόνα από το νού μου Η σκέψη έρχεται σ’εμένα ξανά και ξανά Γιατί αυτή με αποκάλεσε σκύλο? Αυτό έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα και είμαι σίγουρος ότι η υπέρταση μου οφείλεται σε αυτή την κτάσταση.Του έδωσα την εξής λύση:αντί να σκέπτεσαι ότι είσαι ένας σκύλος του δρόμου γιατί δεν σκέπτεσαι ότι εόισαι ο Φίφι ο σκύλος ενός εκατομυριούχου που ταξιδεύει με απόλυτη πολυτέλεια σε ένα κλιματιζόμενο όχημα,κοιμάται σε ένα όμορφο πουπουλένιο κρεββάτι,και είναι καλλωπισμένος κάθε μέρα”? Ό άνθρωπος αηδίασε,είπε:”Σουάμιτζι ήλθα σε εσένα ψάχνωντας για μιά λύση και εσύ απλά με έκανες ένα σκύλο εκατομυριούχου αντί για εκείνο το σκύλο του δρόμου? ”Ναί” του απάντησα.
Όταν τον είδα ένα μήνα αργότερα αυτός είπε:Δεν παίρνω πιά φαρμακευτική αγωγή.Η υπέρταση μου έφυγε.Είμαι απόλυτα καλά. Τον ρώτησα γιατί και μου απάντησε:”Στην αρχή συνήθιζα να ταυτίζομαι με την ταλαιπωρία και τον πόνο ενός σκύλου του δρόμου αλλά τώρα ταυτίζομαι με την ευχαρίστηση ενός σκύλου που ζεί στην πολυτέλεια και δεν έχω καθόλου νοητικά προβλήματα.Η κατάσταση δεν άλλαξε , η προοπτική του άλλαξε.Δεν του είπα όχι,όχι,όχι δεν είσαι σκύλος,απλά πρότεινα:”ναί αλλά αφού σκέπτεσαι ότι είσαι σκύλος γίνε ένας χαρούμενος σκύλος.
Βέβαια αν κάποιος μου πεί ότι είμαι σκύλος η γαιδαρος και αρ΄χσω να αισθάνομαι ότι είμαι ένας σκύλος η ένας γαιδαρος , αυτό σημαίνει ότι είμαι πού επιρρεπής στις υποδείξεις των άλλων ανθρώπων και ότι δεν έχω αυτοπεποίθηση.Δηλώνει ότι έχω μια τόσο αδύναμη φύση ώστε δεν μπορώ να είμαι ο εαυτός μου.Μπορείτε να με αποκαλέσετε σκύλο η γαιδαρο εκατό φορές και πάνω
αλλά αυτό δεν θα κάνει καμμιά διαφορά σε εμένα γιατί γνωρίζω ποιός είμαι.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑ

SWAN

Ομαδικό όπου το κάθε άτομο αναφέρει τις Δυνάμεις του και οι υπόλοιποι αναφέρουν στο
άτομο μιά ΔΥΝΑΜΗ που βλέπουν και το άτομο δεν την έχει αναφέρει.
Ακολουθεί το ιδιο με τα υπόλποια άτομα της ομάδας και μετά μπάινουν στα υπόλοιπα στοιχεία του SWAN για το κάθε άτομο της ομάδας.
Ειδικά για τις ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ τα άτομα αναφέρουν για τον εαυτό τους ΜΙΑ,την πιό επικρατέστερη!