Αποδοχή του Εαυτού μας

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για όσους εξασκούμαστε στη Γιόγκα και κυρίως στην Gyan Yoga, τη Γιόγκα της γνώσης , όπως επίσης και όσοι δουλεύουν με το εργαλείο του SWAN, που έχει να κάνει με τις Δυνάμεις,τις Αδυναμίες, τις Ανάγκες αλλά και τις Φιλοδοξίες μας σαν άτομα,  είναι και η εσωτερική επισκόπηση της δικής μας νοητικής και συναισθηματικής κατάστασης (Swadaya) κατά την διάρκεια της ημέρας.

Σε αυτή την επισκόπηση μπορεί  να μας βοηθήσει η  Παρατήρηση του τι συμβαίνει μέσα μας, πως μας επηρεάζουν οι διάφορες καταστάσεις και  τα άλλα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί μας είτε σαν φίλοι, στην οικογενειά μας κλπ

Ειδικότερα για την ανάπτυξη της Αποδοχής και της Αυτοεκτίμησης  στοιχεία πολύ σημαντικά για την πνευματική μας πρόοδο θα βοηθήσουν οι ακόλουθοι τρόποι:

1. Να αποδεχτούμε τα συναισθήματα μας είτε είναι θετικά αλλά κυρίως τα αρνητικά όπως είναι ο θυμός, η ζήλεια, η ενοχή κλπ

2. Να μην συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

3. Να κάνουμε εργασίες σύμφωνα με τη φύση μας και έτσι να αναπτύξουμε και τα ιδιαίτερα ταλέντα μας.

4. Αποδοχή και κατανόηση των άλλων όπως είναι.

5. Ζούμε στο Παρόν και απολαμβάνουμε τις στιγμές.

6. Δεν ταυτιζόμαστε με τις πράξεις μας και τις σκέψεις μας η με τα συναισθήματα μας. Κρατάμε τη στάση της αντικειμενικής παρατήρησης  ώστε να δούμε τι κρύβεται στο βάθος.

7. Να είμαστε ανοικτοί σε εμπειρίες και να μην διστάζουμε να εκφράσουμε τον πραγματικό μας εαυτό.

8. Να μην αποφεύγουμε τις δυσκολίες  και τα άτομα που μας δημιουργούν προβλήματα.

9. Προσπαθούμε να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση των άλλων

και τέλος

Να μπορέσουμε να αντιληφθούμε ότι αυτά που μας συμβαίνουν τα έχουμε εμείς προκαλέσει!!

καλή επιτυχία!